Yhdessä on hyvä hyppiä

helmikuu 13, 2013 in Onnelliset lemmikkikuvat by admin elain

ystavanpaiva

Muistatteko ihanaisen Eero-pupun? Eero muutti omaan kotiin tammikuussa Maisa-tyttösen ystäväksi.

”Eero on rauhallinen ja hiukan ujo kani. Eero on söpö toffeenvärinen kani ja hiukan utelias. Hän on hyvissä väleissä Maisan kanssa sekä meidän kanssa. Eero on puolivuotias.Eero tuli meille tammikuussa Pienestä Eläinkaupasta. Eero syö mieluiten omenasekoitusta ja näkkileipää ja salaatia

Maisa on söpö kani ja reipas kanityttö. Maisa tuli meille joulukuussa 2011 ja on nyt puolitoistavuotias. Maisa viihtyy hyvin ihmisten seurassa mutta nykyään paras kaveri on Eero. Maisa huolehtii Eerosta vähän kuin isosisko. Maisa on tosi perso herkuille, erityisesti maistuu näkkileipä, omenaherkkuseos ja kuivatut luumut. Kaverusten lempipuuhaa on yhdessä herkuttelu, juoksentelu ja päivänokosten ottaminen kylki kyljessä.”

Kirjoittajat: Jesper Vuorikari ja Joonatan Vuorikari

Puput ovat seurallisia lemmikkejä ja viihtyvät usein myös lajitoverin kanssa. Yleensä helpointa on joko ottaa kaksi siskosta samasta poikueesta tai leikatulle urokselle seuraksi naaras. Myös vanhemmalle tyttökanille voi ottaa kaveriksi pojan. Naaraan kanssa asuva uros kani pitää leikkuuttaa.

Kahta leikkaamatonta urosta ei voi yhdistää ja leikattujenkin urosten ystävystyminen saattaa olla ison työn takana.

Jos pupuja on kaksi, myös tilaa elää ja elehtiä pitää olla riittävästi. Liian ahtaissa oloissa, riitaa tulee sopuisillekin ystävyksille.

maisa ja eero easter2